Gokväll!

Fredag, redan. Veckan har flugit förbi i ett nafs. Jag upptäckte idag att jag har lärt mig uppskatta fredagar på ett helt nytt sätt. Från att i stort sett, ända sedan jag slutade gymnasiet jobbat ända till halv sju vareviga fredag och sedan dragit till badhuset för några tusen meter innan min helg startat så pluggar jag gärnet till halv två, bakar en smarrig kaka som står färdig när resten av familjen kliver in genom dörren strax efter två. Underbart mysigt och vi kan nog inte ha en bättre start på helgen.
 
Idag var det dock inte så. Möte i Moas skola kl halv två och sedan diverse andra saker som skulle fixas, det var då, jag upptäckte det mysiga i fredagar som liksom saknades idag... Efter si så där 15 år...  Ha ha!
 
Hur som så har jag avverkat ytterliggare några tusen meter i ett vatten av alldeles för hög klorhalt. Kan man dö av det? (SKÄMT, då hade jag varit död för länge sedan). Idag var första gången sedan jag blev sjuk som det kändes relativt ok i vattnet (alltså ett år sedan...). Jag har fortfarande ont då jag anstränger mig, men det är stor skillnad mot för ett tag sedan. Tänk om det kan vända lite nu då?
 
Imorgon väntar frukost, träning, frukost nr 2, jobb och fest! På söndag väntar plugg och bus med mina små tussar då det kommer hem innan det är dags för träning igen...
 
Sugen... Bara lite då...

Nya vrålåket...

Eftersom vår barnvagn, en Emmaljunga Scooter 2.0 Performance, blev aningens aningens demolerad på flyget så gick vi raskt till Ankomstservicen på Arlanda för att dokumentera den lilla skadan på chassit/låsanordning/spärr för att kunna reparera den vid senare tillfälle. Trodde vi.

Papper och pirrapport samt vagnen tog vi med oss till barnvagnsaffären. Tänkte att nu har vi ingen vagn på ett par veckor... Trodde vi.

Dagen efter får vi ett samtal som kort och gott gick ut på att vi bara kunde komma och hämta ut en ny vagn. wtf, kan saker vara så smidiga???

Så, en sprillans ny vagn, inte i exakt samma färg, men ändå. Vilken service! En stor eloge till er som hjälpte oss!


Bäst att passa på!

... Behövs för att fylla på energi efter träning, och att jag äter dem nu har nog mest att göra med att jag får ha dem ifred när ingen ser och att de försvinner i rasande fart ner i magen då det jag läser just nu känns tungt.


Efter regn kommer sol

Efter en natt där regnet bokstavligen vräkt ner så skiner nu solen från en nästintill klarblå himmel. Perfekt, Tänkte starta dagen med ytterligare två timmars plugg för att sedan bege mig ut på en cykeltur i det enormt vackra höstvädret!
 
Idag står boken Social Handling och Sociala Relationer på tapeten. Tentamen nästa vecka. Eftersom jag läst mycket sociologi och är uppe på avancerad nivå så känns det tämligen enkelt att förstå och hantera denna bok. Hur tentan är utformad och hur den kommer att gå har jag däremot ingen aning om.
 
Shit, jag börjar se ett slut på mina studier:-) Spännande men också läskigt. Funderar på att läsa ytterligare på avancerad nivå, ev psykoterapi utbildning... Men det är två år till, på halvfart. Jag vill läsa på helfart... Men så är ju inte riktigt tanken med den utbildningen, jobb ska integreras med studier. Ja ja, vi får se. Tål att tänkas på...

Skönt och stolt!

Redan igår fick jag tillbaka resultatet av en enligt mig mycket svår hemtentamen som handlade om en massa konstiga begrepp som har med Weber och hans sociologiska teori att göra. Ganska intressant, men också krävande att relatera till olika saker och det kändes inte det minsta som att jag hade koll på läget. Fick dessutom skriva ihop den på 2 dagar eftersom vi var utomlands.

"Jag tycker att din uppgift är väl strukturerad och att du besvarar frågorna på ett självständigt sätt med bra exempel som belyser Webers olika begrepp. Du både förklarar begreppen och tar även fram kritik och visar på kopplingar till andra teorier på ett bra sätt. Din uppgift är mycket väl godkänd".

Den kommentaren gjorde min dag igår, och med tanke på att man enbart kunde få betyget G så är det väl riktigt bra:-) Såååå, antar att jag fattat hela grejen...

Toapapperstorn

Hugo har varit i farten. Han fick hjälpa till att plocka upp från storhandlingen och ville gärna packa upp toalettrullarna vilket resulterade i bland annat detta:


Lunch och sällskap

Efter läkarbesök tar jag en lunchdejt med boken...


Undersökningarnas dag

Idag är det återbesök på sjukhuset som gäller. Inte vet jag vad jag denna dag ska gå igenom mer än ett Ultraljud på lever och mage igen. Hoppas att värdena är bra så att en operation kan undvikas. Mår så mycket bättre än för tre veckor sedan, även om det inte är bra. Jag orkar inte springa, kan inte andas in för då gör det sjukt ont. Inte heller äta som jag vill. Men annars så gör sig mag/bröst plågorna sig mindre och mindre påminda. Och det ni, det är sjukt skönt!
 
Ha en trevlig dag!

PM - check!

Igår tillbringade jag HELA dagen med att finslipa och färdigställa mitt PM inför examensarbetet. Nu är det inskickat och nu blir det en tämligen nervös väntan veckan ut. Sedan hoppas jag att jag får ett poitivt svar från min handledare så att jag kan sätta igång med det på allvar. Fatta, sista termminen som jag måste läsa, men den absolut viktigaste också kanske. Det är nu jag ska nischa mig, få ut precis det jag vill med min utbildning. Så därför är det just nu lite pirrigt. Tycker han att dte är ok? Är frågeställningen korrekt? Kan jag göra som jag tänkt? Är den vetenskapliga biten relevant för det jag söker svar på?
 
Samtidigt kommer jag läsa en termin till. För att få det där lilla extra. Och dessutom ytterligare ett examensarbete som ska komplettera det jag skriver denna termin. Rentav en avhandling skulle man kunna säga. Sedan är jag klar! Tror jag. Kanske blir det forskning, vad vet jag, men det är så sjukt intressant, samtidigt så är jag just nu mer motiverad att avsluta studierna än någonsin, att få jobba, att få vara ledig utan att känna press. Åh, i mina ögon känns det just nu som en befrielse.
 
Men först ska dessa 200% denna termin klaras av!

Air Wick

Jag har fått den stora äran att testa Air Wick doftpinnar genom Buzzador. Hämtade ett stort paket på posten och kände redan då att det här kommer sprida en fräsch doft hemma hos mig!
 
Äran att få prova två stycken dofter, Cool Linen & White Lilac samt Midnight Blackberry & Vanila Silk.Dessa pinnar sprider en behaglig doft då de kommer i kontakt med den eteriska oljan och styrkan på doften kan man lätt välja själv, då det är antalet pinna som avgör, ju fler, desto starkare. De sägs hålla i cirka 4 veckor och priset för en förpackning är 59:-. Nu har jag turen att få dela med mig av detta, så vill just DU prova dessa helt kostnadsfitt så skicka ett mail till jojjo_37@hotmail.com så kanske du har turen att få ett paket på posten! Först till kvarn!
 

Air wick doftpinnar

Nu ska en fräsch doft spridas i vårt hus!


Hej då Alba Queen!

Nu är veckan i Turkiet, Side, Alba Queen, till ända. Tråkigt, men som alltid ganska skönt att komma hem. Tyvärr väntar hur mycket studier som helst. Två exjobb som pm ska skrivas på, två tentor och högvis med böcker att plöja igenom. Gahhhh. Men det visste jag ju innan. Har i alla fall haft en underbar vecka med min underbara familj som avslutades med en fotosession på stranden.


Vill stanna kvar!

Sista dagen i sol och värme. Värken har flyttat från min kropp, men antar att den snart, inom något dygn, åter kommer för att stanna... Blä. Hur som helst så njuter jag av varje sekund. Halsen börjar bli bättre och för första gången sedan vi kom är jag pigg! Synd att vi ska hem, älskar att ha min familj, hela familjen, samlas och runt omkring mig!


Blå himmel

Kunde varit perfekt. Alla utom Moa har halsfluss, byta någon?


När tar det slut?

Först inlagd på sjukhus hemma, sedan pest och pina i över en vecka och nu andra omgången halsfluss på det som skulle varit en underbar semestervecka. Så vad säger man? Skit jävla skit oxå! Plus i kanten för att solen skiner och det är varmt i vattnet, men vad är det egentligen då man fryser och mår skit???


Tråkigt

Nu är jag uttråkad, lugnad och har genomgått en sövning och utfört gastroskopi. Med givande resultat. Fick reda på mycket och vet nu, efter ett år av olika undersökningar, varför jag har och har haft så ont i bröst-hjärt- och lungtrakten. Väntar på ytterligare svar. Hoppas att mina värden är bättre, mycket bättre, än de var igår, så kanske det finns en liten chans att jag kan tjata mig till att jag får åka hem idag. Mår liksom lika dåligt där som här...

Dessutom vill jag hem till min familj. Förundras dock över alla söta gamla damer som ligger här. Så söta och goa. En krutgumma på 38 kg som snackar konstant med allt och alla. Ha ha!


Svimmat, skakat, gråtit

Ont är förnamnet, panik det andra. Jag hatar nålar. Nu sitter den där och lite vätska sipprar in i mig. Skönt efter två och ett halvt dygn utan något... Men hade stått ut utan nål några timmar till.

Vilken läskig upplevelse jag var med om, hela kroppen skakade helt okontrollerat, nu hoppas jag på att kvickna till lagom tills jag ska sövas. Fy fy fy.


Så bövelen tråkigt

Har inte tid, inte ork, inte lust att vara på sjukhuset mer nu. Ont i magen så det är galet, kanske kan de råda bot på detta genom gastroskopi... Vill inte. Inte alls. Men måste. Det enda jag vill är att få maaaaat, och åka hem då.


RSS 2.0