Babyrutiner

Det känns verkligen som lilltussen har kommit in i lite rutiner. I alla fall har mönstret varit det samma ganska länge nu. Utom att han verkligen verkar vilja sova vid strax efter åtta. Det har kommit de senaste fyra dagarna. Men annars så brukar han vakna vid halv åtta åtta på morgonen. Alldeles perfekt för att passa in i det vanliga schemat med frukost med Moa och dagis för henne. Sedan brukar han vara vaken en stund och sova till cirka halv tolv då han så klart får mat runt tolv, vi kan nästan kalla det för lunch. Är oftast vaken till cirka två för att sova till fyra cirka. Vill sedan gärna vara med ända fram tills han säger ifrån och man märker att han vill ha mat och sova vid halv åtta åtta.

Vi försöker få lite rutin på kvällarna med honom med lite lek och mys och sedan bad för att varva ner. Han verkligen älskar att bada. Ser överlycklig ut i badet.

Dessa rutiner passar bra ihop med Moas. Hon brukar somna vid halv åtta och innan dess efter middagen brukar det bli lite lek, spel, mys och fruktstund framför Tv:n. Och bad då och då.

Jag är nog en rutinmänniska vad det gäller barn. Men jag har fått för mig och tror benhårt på att barn behöver just kvällsrutiner för att må bra och för att komma till ro.

Men en viktig sak är att de rutiner jag har är till för att ruckas på om det skulle vara något specielt. det är absolut inte så att vi bara sitter hemma och inte hälsar på folk för att vi har våra rutiner, då är de till för att kunna ändras. Men är vi bara hemma en vardagskväll så insisterar jag gärna på att rutinerna sitter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0