Intervallträning

Imorse var det ett träningspass som heter duga. En simkompis som är en gammal löpare och har tävlat på hög nivå i just löpning, fick med mig ut på ett intervallpass. Vaddå jobbigt. Jag har ALDRIG sprungit intervaller på detta sätt. Och inte heller tillsammans med någon som springer så sjukt fort... Jag kan ju bara säga att jag verkligen fick ligga i, men hängde ändå inte på...



Vi körde uppvärming cirka 2,5 kilometer och sedan 8*1000 meter intervaller, med vila i en minut mellan varje. Eftersom jag var trött redan efter uppvärmningen så var jag ännu mer slut efter första "loppet" och då var det bara 7 st kvar... Ha ha! Men jag klarade i alla fall av att springa alla och även jogga de 2,5 kilometrarna hem som avslutning. Och var faktiskt piggare än vad jag trodde att jag skulle vara efter passet.

MEN: Jag kan nu förstå de som är med och simmar och kanske inte simmar lika fort eller som kanske inte har världens bästa teknik, hur jobbigt det faktiskt är att slita som en gnu... Jag har nog inte riktigt förstått det innan, att man faktiskt kämpar i stort sett mer om man är lite sämre än de som ligger i täten... Jag kanske inte trott att de verkligen tar i lika mycket eftersom det inte går lika fort... Dumma och konstiga tanke, men nu vet jag bättre och kommer nog vara mycket mer medveten om deras slit nu. Att de faktiskt tar i lika mycket som alla andra:-) Så detta pass var nyttigt för mig i dubbel bemärkelse!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0