Hemma

Natten var... Pipande. Morfindroppet pep hejdlöst ca var 20:e minut hela natten. Detta innebär att man måste larma. Först kommer en undersköterska in och frågar vad det är och sedan sjuksköterskan för att åtgärda problemet. Vid femtiden stängde sköterskan av det. Planen var att de skulle stänga av det sex i morse iaf. Lite extra doser oralt, men det fungerade finfint! Både jag och Hugo lyckades sedan skrapa ihop sömn fram till halv åtta ca. Kan inte påstå att han var glad och pigg då... Ont i nacke och huvud och inte en tugga frukost. Inget ovanligt dock. Lite mer ont enligt läkaren är normalt då han nu inte hade smärtpumpen på. Hugo tog sig mycket stapplande till badrummet och tyckte att allt snurrade, men kändes pigg och alert i alla fall. Han ville verkligen hem, vilket han oxå skrek och orda om till läkaren. Ryggen är svullen och såret läcker lite. Lite mer omplåstring och en lång vila gjorde att vi faktiskt fick åka hem under sena eftermiddagen. Njutning!Underbara unge❤️. Vi märker att han är piggare på sättet han kör med oss. Men också när han får mer ont och blir skrikarg för allt. Nivån är svår att ställa in, men dock mycket stor skillnad sedan sist.

Nu väntar återbesök till Huddinge och ryggläkarna under veckan för sårkontroll och inspektion av ryggen. På fredag ny narkosbedömning (?!) inför Mr om en vecka. Besök på utförda undersökningar tre dagar senare. Kan man säga att det blir en del tid på sjukhus?! Och restid. Rullstolen är framtagen och hur hade vi klarat oss utan den?! Om svullnaden ökar och feber tillkommer måste vi in igen. Vart?! Ja, det kunde inte sköterskan riktigt svara på. Bästa vore att ringa Huddinge och kirurgen direkt och inte avdelningen, men han lär väl sova på natten. Jag vet, det händer säkert ingenting, men man vill veta om det skulle inträffa något. Tydligen inte ofta de har ryggpatienter och detta var tydligen hennes första... Att såret höll på att glömmas läggas om, vi gick påminna om mediciner, tid för besök, hur korsett och mobilisering bör se ut osv... Ärligt, jag tror att vi hade mer koll. Fast då har vi ju varit med om det en gång tidigare oxå. 

Inget bad på fyra veckor. Sedan bad med korsett. Hur lär man sig simma med den? Inte lyfta armarna för högt inte ditten och datten men ändå fri mobilisering!?

Ja, även om vi är glada att vara hemma så går mina tankar till den familj som ännu inte är det. Som råkade ut för en komplikation under/efter operationen av deras son. Det blir så tydligt hur skört det är i dessa regioner. Åh, mitt hjärta blöder, det ska inte behöva ske. All styrka till er! ❤️

Något livfullare Hugo, kvällen innan operationen.

Kommentarer
Postat av: A-H

Kom av en slump in på din blogg och kände igen er från korridoren på Q82. Har följt er resa ett litet tag och blir så imponerad av er Hugo. Vilken kämpe han är!

Svar: Åh, vad glad jag blir, och väldigt nyfiken, för jag antar att jag borde känna igen er med?! Om du vill får du gärna maila; jojjo_37@hotmail.com Ja han är en liten kämpe, tack och lov!
Joseharaton

2014-12-01 @ 11:36:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0