Ännu en dag - moment 22

Kan inte med ord beskriva den känsla av maktlöshet jag känner.

Efter otaliga samtal med sjukhuspersonal och försäkringskassan är jag helt uttömd. Jag fattar att det finns lagar och regler. Men jag kan ingen ingen stans förstå hur de följs. Är de godtyckliga?

Hur kan Hugo bedömas allvarligt sjuk av läkaren men inte tillräckligt sjuk för att 'kvalificera' sig under vård av allvarligt sjukt barn enligt försäkringskassan? Varför, jo, läkarens utlåtande baseras på att 'med största sannolikhet har Hugo en malign tumör som kräver operation' .

 Frågor på det?

För mig är det uppenbart att han är allvarligt sjuk. För samtliga på sjukhuset med. Men inte för försäkringskassan. Att han sannolikt har en malign hjärntumör i centrala nervsystemet i ryggmärgskanalen innebär inte för dem att den är ett hot för hans liv. Trots att läkaren gör bedömningen att den ska opereras bort. Som läkaren sa så skriver de ALDRIG, så vitt han vet, eller någon annan personal från ALB vi talat med, att en tumör är malign innan svaret från vävnadsprovet kommit. Vilket oftast tar tio dagar, dock tror han att detta kommer ta tre till fyra veckor att få svar på då det antagligen ska skickas till Norge eller Tyskland för exakt analys... 
Detta borde ju betyda att ingen förälder kan få vård av allvarligt sjukt barn innan en tumör analyserats. Det är min tolkning. Enligt läkarna så sker det varje dag. Och som han sa, han kan inte förstå vad som skett, att han ska ta det ett varv till, men att han aldrig stött på något liknande och framför allt att vi har precis lika stor rätt att få ta del av denna försäkring som andra barn med tumörer.

Tänker jag fel? Missar jag något? Men jag kan inte förstå deras bedömning. Eller jo, det kan jag, om det hade varit en godartad tumör i typ foten. 

Over and out.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0