Kan bara häpna

Tänk att så många hittat min blogg, och dessutom tagit del av kanske det mest viktiga inlägg för alla svenska medborgare, i alla fall i den här lilla amatörbloggen som är skapad utifrån att vara min lilla ventil... Att få pysa ut lite, båda positiva och negativa tankar.

Tack för alla kommentarer! De värmer.

Några av er har kommenterat att vi som föräldrar ska sjukskriva oss för att vi mår dåligt. ALDRIG i detta läge. Klart vi mår dåligt, inget att hymla om. Men mitt i allt detta så är vi ganska rädda om våra 'egna' dagar. Tänk om vi blir sjuka på riktigt och inte är arbetsföra sedan? Läkaren var tydlig med att den dag då Hugo inte anses vara allvarligt sjuk, då han kommit en bit i sin behandling eller rent av är friskförklarad, det kanske är först då vi landar och faktiskt klappar ihop psykiskt och är i behov av att vara sjukskrivna pga det vi gått igenom. Vad gör vi då om våra egna dagar är slut? Jo vi står kvar i samma ruta som nu och stampar.

Igår sände vi även mail till försäkringskassans huvudkontor, med samma innehåll som det ni kunde läsa här. Men med fråga 'Något ni vill tillägga?' Inte ett ord till svar. Dessutom lovade den gruppchef jag talade med i tisdags att en 'försäkringsspecialist' skulle höra av sig, tisdag em eller senast onsdag fm. Inte ett ljud. Imorgon är det jag som ringer bums då de öppnar. Jag är i stort behov sv att få råd, vägledning och svar på vad vi gör på onsdag då Hugo skrivs in. Ska vi jobba då? Fast att han måste ha sina vårdnadshavare på sjukhuset? Kan jag avvika från jobbet utan vab? Får jag inte sparken då? Skulle jag kunna genomföra mitt jobb om Hugo ligger på operationsbordet? Nej, antagligen blir jag inte långvarig om jag inte kan utföra mina arbetsuppgifter. Sjukt.
Får jag inget svar på telefonen åker jag in till deras huvudkontor. Så det så.

Nu, nu ska jag bli den där jobbiga, ihärdiga, påstridiga morsan jag aldrig varit. Men detta är fXn värt att strida för.


Du, vår lilla Hugo-bus är värd allt och lite till!Kommentarer
Postat av: Vera

Du gör så rätt Johanna. Jag och flera andra har också skrivit till pressen. Håller tummarna att ni får gehör. Att Försäkringskassan kan behandla människor på det här viset, är ofattbart. Prata med din chef, så att de förstår situationen. Det är klart att ni ska finnas där under Hugos operation. Allt annat är otänkbart. Jag mår så dåligt för er skull! Alla ens små vardagsbekymmer är helt plötsligt obetydliga. Tänker på er många gånger per dag. Kram ❤️

2014-05-09 @ 06:51:04
URL: http://ursviksmamman.blogspot.se
Postat av: Anonym

Sjukt system vi har här i Sverige, fattar inte alls vad de håller på med?!?
Önskar er allt gott och så mycket tur och lycka till som bara finns i världen❤️ Kram

2014-05-09 @ 22:28:44
URL: http://www.ninis74.blogspot.com
Postat av: Jessica Gjertz

Klart du inte får sparken!!!! Inte för att jag har någon koll och naturligtvis ska ni ha ersättning från FK men de här dagarna som arbetsgivaren står för som finns för vård av nära anhöriga, är de tillämpbara?! Kram i massor!!!!

Svar: Jessica, tack för dina ord! Jag vet att jag inte får sparken, vi har en bra och förstående chef. Det var mer skrivet och draget till sin spets. Rent hypotetiskt skulle vi kanske skicka honom med en liten väska på bussen med destination ALB?! Tyvärr är fk inte kloka.
Tack för tipset, nej har inte tänkt på det, ska kolla det! Kram
Joseharaton

2014-05-10 @ 20:27:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0