Tufft pass

Idag blev det ett tufft pass på kvällskvisten. Igår ren teknik, vilket var hur bra och välbehövligt som helst. Dessutom är det sjukt jobbigt att simma teknik, men på ett annat sätt än tuffa hårda pass med fart och flämtande. 

Idag blev det drygt en och en halv timma tuff simning med en del inslag av fart. Ett pass som passade mig hur bra som helst. Fem tusen meter senare är jag ganska mör i kroppen, men med ett lätt sinne! Två månader kvar till SM, nu jäklar ska det köras. Hade bra form i våras, dock kretsade mitt liv kring annat, betydligt viktigare saker då. 

Känns som sommarens öppet-vatten-simning varit bra grundträning. Lite annan teknik så nu ska den tillbaka till att bli bassängvänlig. Och fartig. Jag behöver fartpassen nu. Annars känns det bra. Bra tryck och orken är det inget fel på. 

Bålstyrka är viktigt i simning. Har nött på det, egentligen för första gången, ordentligt nu. Det känns i tekniken att den blivit bättre. Men mer behövs. Bara det att det är inte så kul träning... Så ni som simmar; underskatta inte bålstyrkan och teknikträningen. Mycket viktigare än att bara kötta på!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0