Cancerbonusar...

Är man förälder till ett barn med cancer vet man antagligen vad då kallade Cancerbonusar är. Ett ord vi helst hade sluppit, men som vi ändå är oerhört tacksamma att få ta del av. Under det gångna året har vi fått äran att medverka och njuta av små stunder av oerhörd glädje. Syskonstödjaren är en stor del i detta som med glädje och engagemang ser till att syskon får en stund bara för att vara sig själva, utan tanke på cancer eller sitt sjuka syskon. Ett tillfälle att verkligen bara ha kul! Ofta handlar det om roliga aktiviteter. Och kanske sånt som vi helt enkelt inte alltid har möjlighet att göra på grund av det sjuka barnet. Saker vi annars hade gjort. Om inte cancern kom in i vårt liv.

Sedan finns det en rad aktiviteter som ordnas även för de sjuka barnen. Både på och utanför sjukhuset. Till exempel allt från korvgrillning till grönan eller Astrid Lindgrens värld. Fantastiska evenemang som är oerhört viktiga för sjuka barn och deras familjer.  Varje gång blir jag berörd. Dels av att få ta del av detta fantastiska, som under utan är ett rent helvete. Jag berörs av att de flesta barn just där och då ser relativt friska ut. Även om de kämpar för sina liv på fler än ett sätt. 

Sedan finns det små cancerbonusar. Att som idag faktiskt vab:a när solen skiner och plaska med fötterna i en iskall pool.

För stunden kan detta låta och verka som rena rama lyxlivet. Men något dom är helt säkert, jag hade med glädje varit utan alla, precis alla, dessa cancerbonusar, om jag bara kunde få ha ett friskt barn. Hade med glädje gått till jobbet imorse och längtar efter fredag eftermiddag och pool. Istället sitter jag här och försöker njuta av stunden. I väntan på läkarsamtal, kontroller, fler tider för läkarbesök och en ständig oro över hur hans framtid kommer bli. Veckan har han brottats med en stor trötthet och det är nog första dagen idag som han själv vill vara ute och inte ligga i soffan. Då är det lätt att glömma. Glömma och förtränga hur sjuk han faktiskt är. 

Så, dessa cancerbonusar är just bonusar, men jag hade hellre vara utan dem om han var frisk. Cancerbonusar har ett högt pris, men oxå ett oerhört högt värde!

Tack alla som gör de små och stora bonusarna möjligt. 

För övrigt bjöd morgonen på en tidig runda på 12.26 km i stekande sol. Första löpturen i linne för året... Galet. Är det oxå en bonus?! Nej, eller ja, men mest något som alla under en dag kannplanera in och som man bör ta dig tid till för sitt eget välbefinnande. Även för familjens. Det gäller som vanligt att prioritera och förfoga över dygnets 24 timmar. Att hålla huvudet i trim för att orka. För att rensa. Och även för att stärka sin kropp. Men också för stt föregå med ett gott exempel inför sina barn. Att röra på sig är naturligt så länge det inte går till överdrift.Kommentarer
Postat av: Åsa

Fint. Tack för peppning om löpning, behövs. Tänker på er. Ser underbart ut med poolen. Kul att Hugo orkade bada! :-) Kram fr mig.

2015-06-13 @ 20:32:11
Postat av: Jessica

Varenda bonus som ni får är ni värda!

2015-06-14 @ 21:06:16
Postat av: wirre

Säger som Jessica all bonus i världen till er alla & jag är tacksam för att du delar med dig av både sorg glädje & träning! Hoppas vi möts i backen någon kväll :) kram på dig!

2015-06-15 @ 23:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0