Uppdatering

En kort uppdatering;
Operationen gick som planerat och till synes verkar det inte som stagen lossnat. De förlängde stagen med ca 1 1/2 cm. Hugo var mycket pigg efter operationen och var till och med uppe och gick i korridoren, som vanligt på clownjakt, igår kväll. Sedan vid åtta fick han jätteont trots medicinering. Somnade gott.

Men; vid halv ett vaknar han och tokskriker. Han har jätteont. Får morfin efter morfin blandat med klonidin och katepresan om vart annat samtidigt som alvedonen kontinuerligt tickar in i kroppen. Somnade. Samma procedur igen vid tre, fem och sju... 

Läkaren har nu varit här. Hugo grät sina tysta tårar under hela tiden. Han skriker av smärta av att lyfta armarna, att sitta upp och för att inte tala om när han skulle stå. Läkaren ska ännu en gång kolla på röntgenbilderna som togs tidigare. Ev ny röntgen idag annars imorgon. Fortfarande är alla överrens om att ryggen inte ser bra ut. Inte alls med dessa svullnade, knölar och blåmärken. Onkologen lyser fortfarande med sin frånvaro. Ortopederna menar att de inte kan se att detta har med stagen att göra. Kan ev vara slemsäckar som bildas pga irritation från något (?!) men ingen vet... Så, vad gör vi?! Vad händer med hans rygg? Han ska inte behöva ha det så här. Lägg till lite feber, vilket iofs är vanligt efter operation. 

Vi väntar och ser vad som händer. Denna väntan med ett barn som mår dåligt är ganska... Plågsam. Medan vi väntar tas kontroller ideligen, smärtteamet kommer senare, Barnkanalen surrar och folk rusar in och ut. 

Ute skiner solen från en klarblå himmel. Längtan ut är stor. Lite luft skulle sitta fint. Snart, är vi där ute igen och jag ska varsamt dra djupa friska andetag av den klara luften!

Vi krigar vidare mot denna skitsjukdom, cancer, som ingen ingen ingen ska behöva tampas med. Det är liksom inte bara tumören som man kämpar mot. Utan allt den ställer till med, allt som kommer till följd av en tumör är svårt att föreställa sig innan. Även om själva tumören mot för modan skulle försvinna, finns en rad sviter och komplikationer kvar. Som aldrig kommer försvinna.

Nu väntar vi in pappan. Skiftbyte för en stund.



Kommentarer
Postat av: Anonym

<3

2015-05-07 @ 11:34:12
Postat av: Anonym

All kärlek, värme & kramar genom cyperworld ❤

2015-05-07 @ 18:46:30
Postat av: Anonym

Styrkekramar och superhjältekrafter till Hugo! ❤️

2015-05-07 @ 19:28:02
Postat av: Anneli

Styrkekramar till er! <3

Vi har startat en namninsamling på tryggbarncancervard.blogg.se för att försöka hjälpa er alla som är drabbade att få den trygga och säkra vård ni borde ha!

MVH,
Anneli Gisselson

Svar: 👍❤️
Joseharaton

2015-05-07 @ 20:59:43
URL: http://tryggbarncancervard.blogg.se
Postat av: Åsa

Kram!!

2015-05-08 @ 08:21:39
Postat av: Cicci

Styrkekramar!!

2015-05-08 @ 13:10:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0