Cancerläget

Idag vet vi inget om cancerläget. Är det stabilt? Är det inte stabilt? Vad betyder alla nattliga kräkningar, illamående på morgonen, huvudvärk, irritation och ett uruselt humör som vi inte känner igen sedan tidigare?! Ingen vet. Inte lökarna heller i dagsläget. Men det är inte bra. Det är alla rörande överens om. Magnetröntgen skulle göras i slutet av mars, senast början av april. Vi har ännu inte fått någon kallelse. För det är brist på resurser. Någon är sjukare, vilket såklart prioriteras först. Men snart ör det operation och Mr ska göras innan. Men det har inte skett hittills så det lär inte hända nu heller. Tyvärr.

Tänk att barncancervården kan skilja sig så åt från olika sjukhus i Sverige. För mig är det konstigt. Jag tänker inte på själva behandlingarna utan snarare hur nan bemöts, hur skillnaden är i uppföljningar, mottagande, rehab, familjen, ja allt runt omkring. Tidsbrist, överbeläggning, väntetider, ja allt skjuts upp, vilket vi fått erfara i två år nu. Vi står ff hör med en sjuk kille som njuter av livet trots att det bor en 10 cm lång hjärntumör i ryggmärgskanalen. Som ställer till det på alla möjliga vis. Som gör sig påmind dagligen och påverkar hela vår värld.

Men vi ska vinna! Cancern ska inte vinna nu.

Fuck cancer.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för uppdateringen, alltid i mina tankar, det är fördjkligt detta med resurser och tidsperspektiv! Nej, den ska inte vinna, finns inte på världskartan! Kram

2016-04-10 @ 19:54:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0