Att byta ut gammalt syre mot nytt

Efter en långfrukost med lite alla❤️-klappar drog jag på mig träningskläderna för en löprunda. Kändes inte som träning, utan mer som en ventil att byta ut gammalt syre mot nytt. Rensa tankar, få undan lite oro, trycka ur det ur kroppen och ladda inför kommande vecka.


En vecka som redan nu börjar kännas lite smått ångestfylld. Nu börjas det. En period av otaliga sjukhusbesök. Känns som onsdagens besök kommer bli lite avgörande inför Hugos skolstart. Sedan kommer hans kropp, från topp till tå, gås igenom. Som ungefär var tredje månad. Otaliga kallelser dimper ned i lådan. En känsla som är svår att förklara. På ett sätt är det skönt att få kallelserna. Vi vill ju vara på banan och veta hur det står till med Hugo. Samtidigt är det så ångestframkallande att det inte går att beskriva. Vi vet ju att negativa besked är att vänta inom snar framtid, vi vet bara inte när. Så klart vill ju att de ska dröja, samtidigt så innebär det även att för varje gång 'de godkänner hans status nu' så ökar det risken att nästa utlåtande inte är så lovande. Vi vet att tumören växer, än så länge efter deras beräkningar. Än så länge utan att skada honom alltför mycket. Vi vet att aktiviteten finns där. Än så länge för mycket. Frågan är inte om den kommer att öka, det vet vi att den kommer. När kommer den öka? Har den börjat öka? 

Hans mående är för oss en gåta. Efter två timmars lek igår var han heeeelt slut, med feber och hettande kinder. Men skulle aldrig yppa ett erkännande om att han inte mår bra. 

Dessa tankar bearbetas under främst löppass. Att släppa taget, att få ut gamla tankar som ersätts av nya. Det behövs för att kunna se klarare på tillvaron samtidigt som nya krafter kommer in i systemet. Krafter som laddar de slutkörda batterierna. De som ska ta mig igenom kommande läkarbesök, och orka bearbeta de tankar som smyger sig på när hans mående är som sämst. Som igårkväll. Då frågan är om man vågar gå och lägga sig och somna, eller om man bör vara vaken för att se så han inte blir så slut att vi måste åka in till sjukhus. 

Japp, vi är redo för kommande vecka med sjukhusbesök!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har följt er ett tag nu men aldrig kommenterat innan. Vill bara säga att ni har en så oerhört fin kille och jag önskar att de hittar en lösning för honom.massa styrkekramar inför stundande läkarbesök

Svar: Det har vi, världens bästa 6-åring! Tack fina du! (Det har dock alla föräldrar, tänk vad världen är full av underbara barn!!!)
Joseharaton

2016-02-14 @ 19:57:10
Postat av: Anonym

💕styrkekramar till er

Svar: Tack!
Joseharaton

2016-02-14 @ 21:00:45
Postat av: Åsa

Håller tummen inför alla läkarbesök. Förstår hur du tänker och även kring det du skrev om i ett annat inlägg om vad som är bäst för ens barn, ska man göra si eller så... Tänker på er. Skönt med träningen! Kram!

2016-02-15 @ 22:47:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0