Hur är det med Hugo?!

Ja, vem vet?! Det enda jag vet är att han säger lite konstiga saker om sina ben ibland. Frågar man vidare vill han inte fortsätta prata om det.

Han är glad och pigg, men orkar oftast inte så länge och blir supertrött efter saker han tar sig för eller gör. Förskolan tror jag fungerar bra, eller det gör den. Sedan är det dock stopp. Inget ksn få honom att vara lite aktiv hemma. Det blir mest film, bok, i-pad (tyvärr) eller så hittar vi honom i en hög på golvet någonstans.

Sjukhuset har antagligen glömt honom. Det var ju en rad viktiga undersökningar och prover som han skulle genomgå på direkten. Vilka absolut inte kunde vänta tills vi kom hem från resan... De skulle göras under mellandagarna. Det är dryga månaden sedan nu... Så så himlans viktigt kunde det väl inte vara... Efter samtal med personen i fråga (inte läkaren som sa att det var tvunget att göras där och då, utan hon som sedan skulle kolla diverse tider med läkaren) så hade hon en rad, rent ut sagt korkade förklaringar. Min slutsats är att hon glömt kolla detta med läkaren. Hon utrykte det som att det inte fanns några anteckningar... Gast de borde ju hon gjort efter avbad läkaren ordinerade. Och så länge läkaren inte får svar på remitterade prover/undersökningar så lär de ju inte heller veta något, alltså ingen återkoppling. Och dessa haranger om pressad situation, manfall, överbeläggningar etc så tycker jag bara att det är korkat att inte stå för egna fel... Det var henne vi talade med, hon som skulle återkomma, ingen annan. Ja, men vi väntar.

Det konstiga är att bara några minuter efter vårt samtal ringde sjukgymnasten och kallar oss till ett bård/planeringsmöte utefter vad de undersökningar vi gjorde i mitten av december. Och det är samma läkare i rehab/smärtteamet som ordinerade de prover/undersökningar som missats. Tror hon nu att svar finns?! Ja på det hon var med och gjorde såklart, men inte dessa andra. Det handlar om blodprover, någon typ sv benmärgsbiopsi och lumbalpunktion. För att se om det spridit sig. Ganska vesäntliga undersökningar. 

Hur som, enligt denna 'hon' finns läkaren inte där på två veckor... Men om två veckor knappt har vi nu en tid för detta vård/och planeringsmöte... Skumt. Men vi åker dit. Tydligen viktigt att vi kommer utan barn. Och då ska jag ha min lista med. Frågor dom rör hur viktiga undersökningarna är, kommunikation, finns det andra möjligheter? I USA behandlas alla barn både med cytostatika och strålning vid denna typ, och även mer låggradiga astrocytom med det. I förebyggande syfte. Inte i Sverige. Här avvaktar man och sätter in det vid tillfälle då tumören vuxit 'för mycket' i syfte att förlänga livet. Det svar har vi fått, liksom en annan i Sverige, som dock är vuxen. Hur ser det ut I'm man nu sätter in det? Kan tillväxten minskas? Vi har fått svaret att tumören inte slutar växa, man bara hämmar dess tillväxt under en kortare tid. Men varför behandlar man annorlunda i USA? Enligt ett typ standardprotokoll, vilket inte har framtagits i Sverige. Hur är det med gamma/cyberknife?! Många frågor som vi gärna vill veta för och nackdelar med.

Syftet med mötet är också att se hur Hugo kan hjälpas när han börjar skolan. Jag undrar bara om även ortopeden för skoliosen är med?! Hugo kommer ju pga dessa operationer inte vara i skolan minst två-tre månader per termin. Hur ska det gå?!

Då vi berättade om tillfället i Mexico då han blev så slut, hörde vi en stor oro. Och det bådar så klart inte gott.

Men vi har idag ingen aning om vad de kommit fram till, utan det får vi som sagt ta del av om ca två veckor.

❤️❤️❤️

Kommentarer
Postat av: Anneli Gisselson

Som jag förstår det, på de andra bloggar jag har följt bla. Dinas Bok, så verkar det (med ett stort TYVÄRR) vara bäst att man själv tar kontakt med utländska kliniker och ber om att få deras åsikter. Det är ju mycket som inte fungerar på ALB som man tycker att det vore självklart att det gjorde! Ni är riktiga fighters <3
KRAM

Svar: Ja, jag vet. På något sätt har vi hela tiden hoppats på att få fler svar här hemma. Neurokirurgerna är raka, ärliga och underbara. Just onkologerna är mer svävande när det rör iaf hjärntumörer på barn. Ff ganska outforskat och de beter sig så olika från individ till individ. Vi är väl lite mer av slaget att vi vill ha fakta först innan vi ångar på... Nu har vi en del sim 'liksom går att ta på, stå för'. Samtidigt så vill man lita på sv sjukvården när de säger en sak. Men man undrar ju. En 10 cm lång tumör i spinalkanalen är ganska stort, kan man på ngt sätt minska den vore det att önska. Men vågar man gå förbi sv läkare då de säger att det inte går, bara förlänga livslängden?! Men vi har kontakt med sjukhus i USA, så vi väntar svar på vad de säger. Tack för kloka ord!
Joseharaton

2016-02-02 @ 12:38:05
Postat av: Åsa

Xxx att ni ska behöva ha koll och kämpa så här själva när sjukvården borde serva (ja så tycker jag det borde funka i jobbiga situationer) er! Tycker du är superstrong ändå och gör det bästa av alltihop. Inkl din träning. Håller tummen för mötet. Kul att Hugo har det bra på förskolan med kompisar! Kram från mig!

Svar: Tack fina du! Ja, tror tyvärr att sjukvården ser ut så för många, särskilt med barncancervården i Sverige. Kram ❤️
Joseharaton

2016-02-02 @ 22:14:23
Postat av: Jessica

Kram till er. Jag håller tummarna jämt för Hugo. Inblicken i svensk sjukvård via er gör mig dock ledsen. ❤️

Svar: Sjukvården ser ut så, tyvärr. Det som är bra är väl dock att då det är riktigt illa får man hjälp, bra hjälp. Men gråzonen där till - allvarligt sjuk, men inte i behov av akut sjukvård, är tyvärr stor. För stor. 😘
Joseharaton

2016-02-03 @ 18:24:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0