Internationella barncancerdagen

Tänd ett ljus för alla barn som kämpar eller kämpat mot sin cancer 🙏🏻.

Vi tänder ljus varje dag. Hoppas på att cancern ska försvinna i takt med stearinet. Än har det inte skett, men hoppet är det sista som sviker.


Min fina fina lilla kämpe! Hämtade hem en feberstin liten kille idag. Flera timmar senare än vad som vore det bästa för honom. Att han erkände sin trötthet tyder väl på att han verkligen var supertrött. 

Jag älskar denna lilla varelse så ofantligt mycket. Det gör de flesta föräldrar med sina barn. En slags villkorslös kärlek. En kärlek som man räknar med ska skydda barnet mot allt. Just nu är denna lilla herre rädd för allt som har med mörker att göra, eller stängda dörrar. Tänk om skabbräven kommer, eller spindeln, eller monstret, eller marsianer, eller dammråttor, eller spindelmannen, eller spöket osv. Vi försöker med allt, men han är ibland otröstligt rädd. Och som svar säger vi att vi skyddar honom från allt; blåser bort dammråttorna, motar ut spöket, städar bort spindeln osv, att det inte är farligt bla bla bla. När han frågar om vi kan ta bort cancer också, så att han slipper vara rädd för den också, ja, vad svarar man?!

Häromdagen, när vi kollade på kort från Mexico och hamnade på några kort från de dagar då han mådde fruktansvärt dåligt vidrör han det själv för första gången. Han har bara ignorerat oss när vi pratat om dessa dagarna. Och vi tror faktiskt inte att han kommer ihåg så mycket av dem. Men så tar han liksom sats och säger att han trodde att han skulle dö då. På fullaste allvar, från ingenstans yppar en liten sex-åring dessa ord. Världen stannar för ett par sekunder. Vi vet inte hur vi ska tackla de nyss hörda orden. Han fortsätter sedan med att det kändes som att kroppen la av, att han inte var där och då. Det ruskiga är att vår uppfattning var just att han inte var där, inte fullt kontaktbar. Benen bar inte, de små händerna orkade inte hålla i en glass, och han försvann i samtalen liksom. Precis som han sa; att kroppen för ett tag la av.

Det gör mig fruktansvärt rädd. Vad går han igenom? Han som aldrig klagar. Hur mycket kämpar han egentligen varje dag? Tar vi för lätt på det? Borde vi kräva att han berättar hur han mår? Han är ett barn. Vi kan inte kräva det. Barn lever här och nu. Borde vi agera annorlunda? Hur? Vi 'litar' på att läkarna gör det de ska (trots alla turer) och att de vet vad som är bäst just nu.

Det gör mig också rädd att vi påminns om hur det känns som att han är till lite till låns. En tanke jag inte vill att någon förälder ska tänka gentemot sitt barn. Men en tanke jag tror att varje förälder till ett barn med cancer slås av då och då. Försöker skjuta bort den. Det går ett tag. Sedan kommer den tillbaka, från ingenstans. Skjuter bort den och tänker det enda rätta, att vi vinner! Vi ska ta oss igenom det här, kosta vad det kosta vill. Klart. Punkt slut.

Vägen kommer vara, och är krokig.
Laddar om. Operationen närmar sig. 
Röntgenbilder fascinerar mig. En värld, outforskad på de flesta, men som både gör mig nyfiken och avskräckt. Vill veta, men ändå inte. Sjukhusvistelser lockar inte alls. Rum där man inte vill vara, apparater som piper. Dag som natt. Sköterskor som kommer in en gång i timmen dygnet runt. Precis när man lyckats somna efter att ha baddat panna, försökt truga i vatten, hämtat ytterligare en kopp kaffe, trugat i mediciner, vänt enligt vändningsschema för att undvika liggsår, gått en extra gång på toaletten, försökt hitta en någorlunda skön position i soffan, för övrigt så fruktansvärt oskön, korvar ihop landstingets sängkläder, ja då kan man ge sig 17 på att pumpen med olika smärtstillande piper. Stopp i slangen, veck i slangen, batteritorsk eller för att påfyllning behövs. Det suger. Men det finns inget val. Man tar dig igenom det med. För att man måste. Som ett vandrande lik ungefär. 

Föredrar tid på detta sätt!
Kommentarer
Postat av: Fam Carstad

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Svar: 😘
Joseharaton

2016-02-16 @ 11:49:55
Postat av: Jessica

Finaste Hugo. 💕 Önskar allt gott och all styrka till er.

2016-02-16 @ 20:03:29
Postat av: Åsa

Åh, tänker på er och skickar energikramar!!!

2016-02-17 @ 16:40:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0