Besök av pressen

Brist på operationsköterskor, brist på personal, brister i prioritering och plats, och ett bekräftande av sjukhusledningen gjorde att pressen knackade på. Förfärligt läge då sköterskor inte får tillräcklig lön för sitt jobb på ALB utan tvingas vända sig till andra sjukhus. Vad kostar mest i längden? Att erbjuda en högre lön så att de stannar och km arbeta med sin specialistkompetens eller att ställa in operationer, platser som uppehålls av patienter, men som ändå inte opereras, vilket kräver svårare och mer komplicerade operationer på sikt, liksom hela rekryteringsprocessen av ny personal? Dessutom kostar det multum rent socioekonomisk med tanke på förälders arbete, förskoleplats, arbetsgivare, vårdplats, medicinering, personal på sjukhus som inte får utföra det för dagen planerade arbetet.

Igår ringde självaste chefen för sjukhusledningen, förmodligen efter att pressen stött på. Och fått bekräftat hur kaotiskt det är. 291 planerade operationer är inställda på ALB och lika många kan inte tillgodoses genom vårdgarantin... Det svar vi får är att det inte är bra.

Nej det är det inte.

Men vår son drabbas här och nu. Inget kan åtgärda det som redan blivit fel. Ska det vara så? Pengar i relation till barn?! För mig ett självklart val; barnen! De sjuk lider redan, placera pengarna där de behövs!

Imorse knackade en trevlig fotograf på dörren, som Hugo dessutom älskade! Sinne för både barn och humor, liksom hjärtat på rätt ställe!

Ska bli spännande att få ta del av reportaget imorgon. I och för sig handlar det inte om Hugo i sig utan snarare om den vård, eller icke vård, barnen får. Länk kommer imorgon!

Och ja, ärendet är anmält till sjukhusledningen, LÖF och IVO. För Hugo, men även för alla andra barns rättigheter. Och för att belysa hur det går till liksom att eftersträva en förbättring. 

Annars då:

Denna gosse... Tydligen har han varit hos ögonläkaren som gav honom glasögon?! 



Kommentarer
Postat av: Tina

Tämka sig vad lite PR kan göra - ett samtal från högsta instans, som Ni borde ha mottagit för länge sen....Nu måste politeker, beslutsfattare och övriga agera för alla dessa barns bästa - mer dålig marknadsföring får man leta efter i vårt moderna samhälle och sk. I land Sverige....

2016-05-20 @ 14:16:45
Postat av: Minna

Hej!Fruktansvärt att vi i Sverige 2016 har en sjukvård som håller på eller har redan rasa ihop. Där de styrande sjukhusledningen och politiker är de skyldiga och skulle hamna i domstol. Pengar finns men i denna elits fickor och så har de mage att sitta och beklaga sig. Grrrr är så jävla... förbannad. Kram till fina dig och din familj!

2016-05-20 @ 17:24:09
Postat av: Anonym

Denna kris inom sjukvården har successivt tillkommit, den borde ha bromsats flr länge länge sedan, nu har det gått riktigt långt och det ör rent bedrövligt att cancerpatienter och då framför andra BARN blir lidande av detta.....att man inte ens kan hjälpa dessa lite snabbt är ett talande och läskigt svar på hur djup denna

2016-05-21 @ 15:35:51
Postat av: Anonym

kris faktiskt har sjunkit.

Hoppas de skrapar ihop den arma personalen till den för Hugo så viktiga operationen snart. Kämpa på och orka fortsätt att vara obekväm, tjatig, arg och ifrågasättande 💪

2016-05-21 @ 15:39:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0