Hej igen!

Hej på er igen!

Efter en tid som kantats av sjukdomar börjar vi nu komma på benen. Det började med att vår dotter kräktes, såklart rakt över mig som har otroligt svårt för spyor. Det hamnade i håret och i nacken. Egentligen hade jag bara velat skrika rakt ut men det kan man liksom inte. Utan det var bara att gå upp och slänga in sängkläder i tvättdmaskinen. Hade gärna hoppat in själv, men först fick man ta hand om henne såklart. Snäll som jag var lät jag sambon sova eftersom han går upp srax efter fyra... Lilla Moa tre år satt på golvet och tittade på mig när jag duschade och frågade om jag ändå inte skulle ta och basta... Dessa små tankar är så söta. Men nej, jag kände att halv två på natten har jag ingen lust med det. Sedan fick hon ligga mellan oss och sova. Tack och lov hände inget mer utan hon var pigg som en nötkärna dagen efter.

Sedan kom det halsont och feber och sedan åkte jag på magsjuka. Fy, jag spyr nästan av spyorna... Det är vidrigt. Har hört att vissa människor bär på en gen som innebär att de inte kan bli magsjuka, den skulle jag gärna vilja ha. Men vi har ändå haft tur, en enda VAB-dag sedan Moa började på dagis. Det är inte dåligt det. Vår lilla skit är nästan alltid glad!

Igår var en riktigt seg dag. Var uppe och simtränade på morgonen. Så kul och så skönt. Vi simmade i och för sig bara 4000 meter, men jag var helt slut efter det. Det var ett tag sedan jag simmade så hårt. Fasen, jag vill ju träna mer om bara kroppen kunde hålla!  Var hemma strax efter tio och sedan låg vi i soffan tills jag fick ett ryck att baka en kladdkaka och bjuda min kära vän med familj på. Den var riktigt smarrig och superenkel att göra.

4 ägg
200g smält margarin
200g mörk choklad
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rör ner chokladen i det smälta smöret. Vispa ägg och socker lagom pösigt. Häll ner chokladsmeten och tillslätt mjöl och bakpulver. Vispa ihop och häll smeten i en bröadkakform (springform) och grädda i ca 15-20 minuter i ugnen beroende på hur kladdig kakan ska vara.
Servera med grädde och citrussallad. MMMMMMMmmmmmm så smarrigt!
Om man vill lyxa till det lite kan man smälta lite choklad, gott med Marabous mjölkchoklad, och breda ovanpå kakan. Låt stelna och vips så har ni en superlyxig kaka!

Kvällen kantades av ett raseriutbrott som bara 3-åringar kan få. Ingen orsak, men arg var hon. Så småningom så insåg hon antagligen att det inte var någon ide att bråka mer för jag fick en kram och hon sa
-Mamma, jag älskar dig!
Sedan läste vi Pettsson och hon somnade med ett leende på läpparna.

I lördags hade vi tacco-middag för vänner. Gott, men godast var nog rödvinet till. Tacco är mysigt att äta och man kan äta lääänge vilket jag tycker om. Dock går det lite i perioder hur ofta man äter det och nu var det ett tag sedan, men mmm så gott det var.

Vilket väder det är idag! Strålande sol och snön gnistrar! Snart hägrar dock jobbet. Känner att jag har en väldigt massa att göra idag! Jobbade i lördags och hann inte riktigt med allt. Har bland annat en jordenruntresa att fixa och sedan en lite mindre sak som en bonuskryssning... En liten dam i norr ska åka ner i Europa. Och hon är så stressad.... Ja just det, jag jobbar på resebyrå, verkligen det roligaste jobba jag just nu kan tänka mig. Oerhört varrierande. Men även psykologi och sociologi intresserar mig så det lägger jag nere lite tid på då och då. 

Denna vecka hoppas jag ska gå fort, ja egentligen ända fram till den 17 mars när jag äntligen ska på komma till en specialistläkare, men det tar vi en annan gång!

Ha en bra dag så länge!

Kommentarer
Postat av: nnn

Smarrigt, jag provade den och det blev supergott!

2009-02-13 @ 17:06:59
Postat av: christoffer

"Bara" 4000 meter... du är rolig du. Jag skulle förmodligen dör av utmattning och sjunka efter 1500. Hoppas allt är bra med dig. Kram

2009-02-14 @ 13:12:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0