Smarrig Äppelkaka
3 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
100 g smält smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 äpplen, skalade och skivade
75 g smält smör
2 msk kanel
1 1/4 dl socker
1 1/4 dl mjöl
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ihop allt. Häll hälften av smeten i en smord och bröad springform. Rör ihopsmält smör med övriga ingredienser och "bred" över smeten. Häll på resterande smet. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 min.
Verkligen hur god som helst. Ät så fort den svalnad liiiite och NJJJJUUUUUUUT!
Kommentarer
Trackback