Smarrig Äppelkaka

3 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
100 g smält smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

2 äpplen, skalade och skivade
75 g smält smör
2 msk kanel
1 1/4 dl socker
1 1/4 dl mjöl

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ihop allt. Häll hälften av smeten i en smord och bröad springform. Rör ihopsmält smör med övriga ingredienser och "bred" över smeten. Häll på resterande smet. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 min.

Verkligen hur god som helst. Ät så fort den svalnad liiiite och NJJJJUUUUUUUT!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0